Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-04-01 - Wtorek
- 2025-04-02 - Środa
- 2025-04-03 - Czwartek
- 2025-04-04 - Piątek
- 2025-04-05 - Sobota
- 2025-04-06 - Niedziela
- 2025-04-07 - Poniedziałek
- 2025-04-08 - Wtorek
- 2025-04-09 - Środa
- 2025-04-10 - Czwartek
- 2025-04-11 - Piątek
- 2025-04-12 - Sobota
- 2025-04-13 - Niedziela
- 2025-04-14 - Poniedziałek
- 2025-04-15 - Wtorek
- 2025-04-16 - Środa
- 2025-04-17 - Czwartek
- 2025-04-18 - Piątek
- 2025-04-19 - Sobota
- 2025-04-20 - Niedziela
- 2025-04-21 - Poniedziałek
- 2025-04-22 - Wtorek
- 2025-04-23 - Środa
- 2025-04-24 - Czwartek
- 2025-04-25 - Piątek
- 2025-04-26 - Sobota
- 2025-04-27 - Niedziela
- 2025-04-28 - Poniedziałek
- 2025-04-29 - Wtorek
- 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2025-08-24 - Niedziela | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. (MLE,)
Pasztet sojowy z pomidorami 60 g ( SOJ, GOR,)
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Rzodkiew biała 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por. (MLE,) | |
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny 300 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,)
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarką, papryką kolorową, ogórkiem konserowym i kukurydzą 300 g (JAJ, MLE, GOR,)
Surówka Colesław 150 g ( JAJ, MLE, GOR, S02,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. (MLE,)
Pasta z jaj z natką pietruszki 60 g ( JAJ, MLE,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, SOJ, GOR, SEZ,)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE,) | |
Kolacja IINektarynka - 1 szt.
| |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK