Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-04-01 - Wtorek
- 2025-04-02 - Środa
- 2025-04-03 - Czwartek
- 2025-04-04 - Piątek
- 2025-04-05 - Sobota
- 2025-04-06 - Niedziela
- 2025-04-07 - Poniedziałek
- 2025-04-08 - Wtorek
- 2025-04-09 - Środa
- 2025-04-10 - Czwartek
- 2025-04-11 - Piątek
- 2025-04-12 - Sobota
- 2025-04-13 - Niedziela
- 2025-04-14 - Poniedziałek
- 2025-04-15 - Wtorek
- 2025-04-16 - Środa
- 2025-04-17 - Czwartek
- 2025-04-18 - Piątek
- 2025-04-19 - Sobota
- 2025-04-20 - Niedziela
- 2025-04-21 - Poniedziałek
- 2025-04-22 - Wtorek
- 2025-04-23 - Środa
- 2025-04-24 - Czwartek
- 2025-04-25 - Piątek
- 2025-04-26 - Sobota
- 2025-04-27 - Niedziela
- 2025-04-28 - Poniedziałek
- 2025-04-29 - Wtorek
- 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2025-08-19 - Wtorek | |
I ŚniadaniePieczona owsianka jabłkowa 50 g ( JAJ, MLE, GLU OW,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Twarożek 60 g (MLE,)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,
SEL, GOR,)
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek świeży 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g - 1 szt. (MLE,) | |
II Śniadanie | |
ObiadBarszcz ukraiński z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL,)
Polędwiczki z kurczaka w płatkach kukurydzianych 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c 100 g (MLE,)
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Pasta z jaj z natką pietruszki 60 g ( JAJ, MLE,)
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z warzywami i szynką b/c 100 g ( GLU PSZ,
MLE, GOR,)
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIMleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt. ( MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK