Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-04-01 - Wtorek
  • 2025-04-02 - Środa
  • 2025-04-03 - Czwartek
  • 2025-04-04 - Piątek
  • 2025-04-05 - Sobota
  • 2025-04-06 - Niedziela
  • 2025-04-07 - Poniedziałek
  • 2025-04-08 - Wtorek
  • 2025-04-09 - Środa
  • 2025-04-10 - Czwartek
  • 2025-04-11 - Piątek
  • 2025-04-12 - Sobota
  • 2025-04-13 - Niedziela
  • 2025-04-14 - Poniedziałek
  • 2025-04-15 - Wtorek
  • 2025-04-16 - Środa
  • 2025-04-17 - Czwartek
  • 2025-04-18 - Piątek
  • 2025-04-19 - Sobota
  • 2025-04-20 - Niedziela
  • 2025-04-21 - Poniedziałek
  • 2025-04-22 - Wtorek
  • 2025-04-23 - Środa
  • 2025-04-24 - Czwartek
  • 2025-04-25 - Piątek
  • 2025-04-26 - Sobota
  • 2025-04-27 - Niedziela
  • 2025-04-28 - Poniedziałek
  • 2025-04-29 - Wtorek
  • 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2025-03-18 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Pieczona owsianka jabłkowa 50 g ( JAJ, MLE, GLU OW, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie tatarskim 100 g ( JAJ, MLE, GOR, )
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony
wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny 300 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ, ),woda,kasza jęczmienna drobna,włoszczyzna 3 sakł paski mrożona,sól,pieprz czarny mielony,natka pietruszki,ziemniaki.
Gulasz curry z kurczaka z warzywami  200 g ( GLU PSZ,),woda,filet z kurczaka b/s/b/k,mieszanka 3 bskł kostka mrożona,brokuł mrożony,marchew mrożona,kaklfior mrożony,mąka pszenna,ziemniaczana,papryka słodka mielona,sól,pieprz biały mielony,przyprawa curry,natka pietruszki,olej rzepakowy.
Kluski śląskie 200 g ( JAJ,),woda,ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,jajka,sól,olej rzepakowy.
Szpinak baby z dressingiem  60 g (GOR,)szpinak liście,olej rzeppakowy,sok z cytryny,sól,kwas jabłkowy,pieprz biały mielony.
Surówka z selera z olejem b/c  100 g (SEL,),seler korzeń,jabłka,natka pietruszki,sok z cytryny,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Pasta z fasoli z cebulką 60 g
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2521.64 kcal;
  • Białko ogółem: 102.56 g;
  • Tłuszcz: 100.32 g; Kw. tł. nasy.:28.26 g; 
  • Węglowodany ogółem:312.60 g; W tym cukry: 64.38 g;
  • Błonnik pok.: 37.92 g;
  • Sól: 12.59 g;
 

Cały jadłospis od 10 marca do 19 marca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK