Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-04-01 - Wtorek
  • 2025-04-02 - Środa
  • 2025-04-03 - Czwartek
  • 2025-04-04 - Piątek
  • 2025-04-05 - Sobota
  • 2025-04-06 - Niedziela
  • 2025-04-07 - Poniedziałek
  • 2025-04-08 - Wtorek
  • 2025-04-09 - Środa
  • 2025-04-10 - Czwartek
  • 2025-04-11 - Piątek
  • 2025-04-12 - Sobota
  • 2025-04-13 - Niedziela
  • 2025-04-14 - Poniedziałek
  • 2025-04-15 - Wtorek
  • 2025-04-16 - Środa
  • 2025-04-17 - Czwartek
  • 2025-04-18 - Piątek
  • 2025-04-19 - Sobota
  • 2025-04-20 - Niedziela
  • 2025-04-21 - Poniedziałek
  • 2025-04-22 - Wtorek
  • 2025-04-23 - Środa
  • 2025-04-24 - Czwartek
  • 2025-04-25 - Piątek
  • 2025-04-26 - Sobota
  • 2025-04-27 - Niedziela
  • 2025-04-28 - Poniedziałek
  • 2025-04-29 - Wtorek
  • 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-11-24 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z makreli wędzonej 60 g ( JAJ, RYB, GOR, )
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ziemniaczana  300 g ( SOJ,MLE, SEL,),woda,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,natka pietruszki,sól,przyprawa w płynie.
Gulasz wołowy 200 g,woda,łopatka wołowa b/s,dżem z czarnej porzeczki,pomidor,marchew,ogórki kiszone,koncentrat pomidorowy,cebula,mąka ziemniaczana,olej rzepakowy,jałowiec,ziele angielskie,liść laurowy,majeranek,kminek mielony.
Kluski śląskie 200 g ( JAJ,),ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,jajka,sól.
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli  100 g,kpausta kiszona,ogórwek kiszony,chilli,cebula,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony.
Buraki tarte na ciepło 100 g,buraki,sól,sok z cytryny,skrobia ziemniaczana.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł -1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2433.29 kcal;
  • Białko ogółem: 107.08 g;
  • Tłuszcz: 85.04 g; Kw. tł. nasy.:24.81 g;
  • Węglowodany ogółem: 324.54 g; W tym cukry: 73.05 g;
  • Błonnik pok.: 32.47 g;
  • Sól: 13.93
 

Cały jadłospis od 20 listopad do 29 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK