Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-04-01 - Wtorek
  • 2025-04-02 - Środa
  • 2025-04-03 - Czwartek
  • 2025-04-04 - Piątek
  • 2025-04-05 - Sobota
  • 2025-04-06 - Niedziela
  • 2025-04-07 - Poniedziałek
  • 2025-04-08 - Wtorek
  • 2025-04-09 - Środa
  • 2025-04-10 - Czwartek
  • 2025-04-11 - Piątek
  • 2025-04-12 - Sobota
  • 2025-04-13 - Niedziela
  • 2025-04-14 - Poniedziałek
  • 2025-04-15 - Wtorek
  • 2025-04-16 - Środa
  • 2025-04-17 - Czwartek
  • 2025-04-18 - Piątek
  • 2025-04-19 - Sobota
  • 2025-04-20 - Niedziela
  • 2025-04-21 - Poniedziałek
  • 2025-04-22 - Wtorek
  • 2025-04-23 - Środa
  • 2025-04-24 - Czwartek
  • 2025-04-25 - Piątek
  • 2025-04-26 - Sobota
  • 2025-04-27 - Niedziela
  • 2025-04-28 - Poniedziałek
  • 2025-04-29 - Wtorek
  • 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-16 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Pasta z twarogu i suszonych pomidorów 50 g ( MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,ogórki kiszone,ziele angielskie,liść laurowy,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony,śmietanka 18%tł.
Gulasz wieprzowy z warzywami 200 g (GLU PSZ, SEL,),łopatka wieprzowa,woda,marchew,seler,pietruszka,brokuły mrożone,olej rzepakowy,mąka ziemniaczana,pszenna,sok z cytryny,imbir mielony, pieprz biały,sól.
Ryż brązowy  200 g,woda,ryż brązowy,sól,olej rzepakowy.
Surówka z selera i brzoskwini b/c 100 g (SEL,),seler korzeń,brzoskwinia w puszce,natka pietruszki,sok z cytryny,sól.
Szpinak baby z dressingiem 100g,szpinak liście,olej rzepakowy,sok z cytryny,tymianek,kwas jabłkowy,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,miesznka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami 150g (GLU PSZ,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Śliwka szt -2 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2327.62 kcal;
  • Białko ogółem: 97.18 g;
  • Tłuszcz: 95.40 g; Kw. tł. nasy.:21.75 g; 
  • Węglowodany ogółem: 275.73 g; W tym cukry: 46.13 g;
  • Błonnik pok.: 40.88 g;
  • Sól: 12.39 g;
 

Cały jadłospis od 11 październik do 20 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK