Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-04-01 - Wtorek
  • 2025-04-02 - Środa
  • 2025-04-03 - Czwartek
  • 2025-04-04 - Piątek
  • 2025-04-05 - Sobota
  • 2025-04-06 - Niedziela
  • 2025-04-07 - Poniedziałek
  • 2025-04-08 - Wtorek
  • 2025-04-09 - Środa
  • 2025-04-10 - Czwartek
  • 2025-04-11 - Piątek
  • 2025-04-12 - Sobota
  • 2025-04-13 - Niedziela
  • 2025-04-14 - Poniedziałek
  • 2025-04-15 - Wtorek
  • 2025-04-16 - Środa
  • 2025-04-17 - Czwartek
  • 2025-04-18 - Piątek
  • 2025-04-19 - Sobota
  • 2025-04-20 - Niedziela
  • 2025-04-21 - Poniedziałek
  • 2025-04-22 - Wtorek
  • 2025-04-23 - Środa
  • 2025-04-24 - Czwartek
  • 2025-04-25 - Piątek
  • 2025-04-26 - Sobota
  • 2025-04-27 - Niedziela
  • 2025-04-28 - Poniedziałek
  • 2025-04-29 - Wtorek
  • 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-05 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 35 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Pasztet warzywny marchwiowo-cukiniowy 60 g (GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g -1 szt (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z dyni  300 ml ( SOJ,SEL,),woda,dynia mrożona kostka,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,skronbia ziemniaczana,sól,kurkuma,pieprz biały mielony.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,zioła,przyprawy.
Pyzy z farszem szpinakowym z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ,MLE,),ziemniaki,jajka,sól,skrobia ziemniaczana,pszenna,ser feta,szpinak rozdrobniony mrożony,pieprz biały mielony,olej rzepakowy.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g,kapusta biała,koper świeży,kukurydza konserwowa,natka pietruszki,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.
Brokuł gotowany  100 g,woda,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,miesznka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU,PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z kaszą pęczak, soczewicą i pomidorami suszonymi 150 g (GLU PSZ, MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2453.58 kcal;
  • Białko ogółem: 86.79 g;
  • Tłuszcz: 89.89 g; Kw. tł. nasy.: 25.19 g; 
  • Węglowodany ogółem: 330.98 g; W tym cukry: 86.33 g;
  • Błonnik pok.: 36.18 g;
  • Sól: 11.47 g;
 

Cały jadłospis od 01 październik do 09 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK