Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-04-01 - Wtorek
  • 2025-04-02 - Środa
  • 2025-04-03 - Czwartek
  • 2025-04-04 - Piątek
  • 2025-04-05 - Sobota
  • 2025-04-06 - Niedziela
  • 2025-04-07 - Poniedziałek
  • 2025-04-08 - Wtorek
  • 2025-04-09 - Środa
  • 2025-04-10 - Czwartek
  • 2025-04-11 - Piątek
  • 2025-04-12 - Sobota
  • 2025-04-13 - Niedziela
  • 2025-04-14 - Poniedziałek
  • 2025-04-15 - Wtorek
  • 2025-04-16 - Środa
  • 2025-04-17 - Czwartek
  • 2025-04-18 - Piątek
  • 2025-04-19 - Sobota
  • 2025-04-20 - Niedziela
  • 2025-04-21 - Poniedziałek
  • 2025-04-22 - Wtorek
  • 2025-04-23 - Środa
  • 2025-04-24 - Czwartek
  • 2025-04-25 - Piątek
  • 2025-04-26 - Sobota
  • 2025-04-27 - Niedziela
  • 2025-04-28 - Poniedziałek
  • 2025-04-29 - Wtorek
  • 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-09-07 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet wieprzowy z warzywami 60 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,SEL,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z dyni 300 ml ( SOJ,SEL,),woda,dynia mrożona,mieszanka 3skł paski mrożona,por,przyprawa w płynie,kurkuma,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony,sól.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy.
Burger z białego sera, jaj i warzyw 100 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ,MLE, GOR, GLU OW,),serek śmietankowy naturalny,jajka,woda,cukinia,buraki,ogórek konserwowy,koncentrat pomidorowy,płatrki owsiane,bułka tareta,pomidory suszone w oleju,sos sojowy,oregano suszone,pieprz czarny mielony,czosnek,bazylia suszona,sól.
Sos chrzanowy 100 g ( MLE,S02,),chrzan tarty,sól,woda,pieprz biały mielony,śmietanka,mąka ziemniaczana.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g,kapusta biała,marchew,kukurydza komnserwowa,olej rzepakowy,sól,sok z cytryny,natka pietruszki.
Brokuł gotowany  100 g,woda,sól,brokuł mrożony.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g- 1 szt
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim  150 g (GLU PSZ, SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2347.10 kcal;
  • Białko ogółem: 107.55 g;
  • Tłuszcz: 109.77 g; Kw. tł. nasy.: 35.15 g;
  • Węglowodany ogółem: 241.60 g; W tym cukry: 38.52 g;
  • Błonnik pok.: 35.89 g;
  • Sól: 12.78 g;
 

Cały jadłospis od 01 września do 10 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK