Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-04-01 - Wtorek
- 2025-04-02 - Środa
- 2025-04-03 - Czwartek
- 2025-04-04 - Piątek
- 2025-04-05 - Sobota
- 2025-04-06 - Niedziela
- 2025-04-07 - Poniedziałek
- 2025-04-08 - Wtorek
- 2025-04-09 - Środa
- 2025-04-10 - Czwartek
- 2025-04-11 - Piątek
- 2025-04-12 - Sobota
- 2025-04-13 - Niedziela
- 2025-04-14 - Poniedziałek
- 2025-04-15 - Wtorek
- 2025-04-16 - Środa
- 2025-04-17 - Czwartek
- 2025-04-18 - Piątek
- 2025-04-19 - Sobota
- 2025-04-20 - Niedziela
- 2025-04-21 - Poniedziałek
- 2025-04-22 - Wtorek
- 2025-04-23 - Środa
- 2025-04-24 - Czwartek
- 2025-04-25 - Piątek
- 2025-04-26 - Sobota
- 2025-04-27 - Niedziela
- 2025-04-28 - Poniedziałek
- 2025-04-29 - Wtorek
- 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2023-11-30 - Czwartek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka z koperkiem drobiowa, mielona, średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, SEL, ) Ser topiony 25g 2 szt (MLE, ) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadBarszcz biały z ziemniakami * 350 ml(GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ),ziemniakiobrane,barszcz biały w płynie,mleko,smietanka,mąka pszenna,sól,ziele angielskie,majeranek,włoszczyzna 3skł,paski( marchew,pietruszka,seler). Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy. Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,),łopatka wieprzowa b/k/b/s,bułka pszenna paryska,olej rzepakowy,kasza manna,mąka pszenna,jajka,sól,pieprz. Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ, ),koncentrat pomidorowy,mąka pszenna,mąka ziemniaczana,sól. Surówka z selera i orzechów 100 g ( JAJ,MLE, ORZ, SEL, GOR,),seler,jabłko,orzechy włoskie łuskane,sól,jogurt naturalny. Dynia duszona z olejem* 100 g ( GLU,PSZ, ),dynia mrożona kostka,mąka pszenna,olej,sól. Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona, jabłko,kwasek cytrynowy. | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 mlMLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Polędwica Miodowa, wyrób dr. z dodatkiem białka wp, z poł. kawałków mięsa, w osłonce niejadalnej 40 g (GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL, ) Sałata zielona 5 g Sałatka jarzynowa z jajkiem* 150 g ( JAJ, SEL, GOR, ) | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK