Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2023-11-25 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g ( SOJ, )

Dżem 25 g 1 szt

Sałata zielona 20 g

Jabłko 1 szt 1 szt

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Kalafiorowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ),ziemniaki obrane,kalafior mrożony,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),mleko2%tł,śmietanka,mąka pszenna,sól,pieprz czarny,pietruszka natka.

Kasza kuskus/sypko 200 g (GLU PSZ, ),kasza kuskus,sól,olej rzepakowy.

Potrawka drobiowa z warzywami * 200 g ( GLU PSZ, SEL, ),udziec z kurczaka b/s/b/k,włoszczyzna 3skł,paski(marchwe,pietruszka,seler),mąka pszenna,sól,pieprz,majereanek.

Buraczki oprószane 100 g (GLU PSZ, ),buraki obrane,mąka pszenna,sól,cukier,kwasek cytrynowy.

Surówka z selera i jabłka - drobno tarta 100 g ( MLE, SEL, ),seler obrany,jabłka kompotowe,śmietanka18%tł,jogurt naturalny1,5%tł,kwasek cytrynowy,sól,cukier.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,miesznka kompotowa 4skł,mrożona,jabłka kompotowe,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 20 g(SOJ, )

Ser topiony 25g 2 szt (MLE, )

Roszponka 10 g

Ogórek kiszony 90 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE,

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2329.23 kcal; 
  • Białko: 90.14 g; 
  • Tłuszcze: 58.86 g; Kw. tł. nasy.: 18.15 g; 
  • Węglowodany ogółem: 371.85 g; W tym cukry: 76.18 g; 
  • Błonnik pokarmowy.: 32.53 g; 
  • Sól: 10.23 g; 
 

Cały jadłospis od 20 listopad do 26 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK