Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Listopad 2023 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-11-01 - Środa
 - 2023-11-02 - Czwartek
 - 2023-11-03 - Piątek
 - 2023-11-04 - Sobota
 - 2023-11-05 - Niedziela
 - 2023-11-06 - Poniedziałek
 - 2023-11-07 - Wtorek
 - 2023-11-08 - Środa
 - 2023-11-09 - Czwartek
 - 2023-11-10 - Piątek
 - 2023-11-11 - Sobota
 - 2023-11-12 - Niedziela
 - 2023-11-13 - Poniedziałek
 - 2023-11-14 - Wtorek
 - 2023-11-15 - Środa
 - 2023-11-16 - Czwartek
 - 2023-11-17 - Piątek
 - 2023-11-18 - Sobota
 - 2023-11-19 - Niedziela
 - 2023-11-20 - Poniedziałek
 - 2023-11-21 - Wtorek
 - 2023-11-22 - Środa
 - 2023-11-23 - Czwartek
 - 2023-11-24 - Piątek
 - 2023-11-25 - Sobota
 - 2023-11-26 - Niedziela
 - 2023-11-27 - Poniedziałek
 - 2023-11-28 - Wtorek
 - 2023-11-29 - Środa
 - 2023-11-30 - Czwartek
 
Menu na dzień: 2025-09-05 - Piątek | |
I ŚniadanieBułka maślana 50g -1 szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )  
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  
Ser wędzony 50 g ( MLE,)  
Dżem 25 g -1 szt.  
Miód (25g) -1 szt.  
Arbuz 150 g  
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml  
Rukola 10 g  | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)  | 
II Śniadanie | |
ObiadZupa pomidorowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )  
Ryba pieczona 100g (RYB, )  
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g  
Surówka z selera i jabłka b/c  100 g (SEL,)  
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c 100 g  
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml 
 | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)  | 
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)  
Falafel z ciecierzycy, pieczony 100 g ( GLU PSZ,)  
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta  150 g ( MLE, GOR,)  
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g -1 szt. ( MLE,)  
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )  | |
Kolacja IIOwsianka z jabłkiem i cynamonem 150 g ( MLE, S02, GLU OW, )  | |
Wartości odżywcze
  | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Dokumenty w języku polskim