Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-12-31 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki  60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE, )
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa wielowarzywna z zacierką 300 ml (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,SEL,),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,fasolka szparagowa mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrożony,sól,pieprz czarny mielony,śmietanka UHT 18%tł,makaron zacierkowy.
Gulasz wołowy 200 g  łopatka wołowa,pomidor,marchew,ogórki kiszone,koncentrat pomidorowy,cebula,mąka ziemniaczana,olej rzepakowy,sól,kminek mielony,ziele angielskie,liść laurowy,papryka słodka mielona.
Kasza gryczana ciemna 200 g,woda,sól,kasza gryczana,olej rzepakowy.
Surówka z czarnej rzepy z natką pietruszki 100 g,czarna rzepa,natka pietruszki,sól,jogurt naturalny,śmietana 18%tł,sok z cytryny.
Brokuł gotowany 100 g,woda,sól,brokuł mrożony.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasztet wieprzowy z żurawiną 50 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, )
Twarożek z kolorową papryką 60 g ( MLE,)
Ogórek kiszony 100 g
Kiełki rzodkiewki 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘC )


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja II

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l -1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,GLU JĘCZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2177.02 kcal;
  • Białko ogółem: 112.39 g;
  • Tłuszcz: 71.36 g; Kw. tł. nasy.:24.54 g
  • Węglowodany ogółem: 284.46 g; W tym cukry: 33.99 g;
  • Błonnik pok.: 41.21 g;
  • Sól: 13.77 g
 

Cały jadłospis od 30 grudnia 2024 do 08 stycznia 2025

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK