Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-12-28 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt (MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasta jajeczna z awokado 60 g ( JAJ,GOR,)
Pomidor koktajlowy 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, SEL,),woda,kalafior mrożony,ziemniaki,sól,śmietanka UHT 18%tł,natka pietruszki,pieprz biały mielony.
Nuggetsy z kurczaka 100 g ( GLU PSZ,),filet z kurczaka,woda,bułka tarta,olej rzepakowy,kolendra mielona,cukier,imbir mielony,skrobia ryżowa,kardamon mielony,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,sól,ziemniaki,koper świeży.
Brokuł gotowany 100 g,woda,sól,brokuł mrożony.
Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c 100 g,marchew,jabłka,pomarańcza,sól,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,miesznaka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasztet z soczewicy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Schab Krotoszyński wędzonka wieprzowa z dodatkiem wody wędzona parzona 50g (SOJ, MLE,)
Papryka konserwowa 80 g
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2116.85 kcal;
  • Białko ogółem: 100.07 g;
  • Tłuszcz: 62.52 g; Kw. tł. nasy.: 15.82 g;
  • Węglowodany ogółem: 303.58 g; W tym cukry: 84.35 g;
  • Błonnik pok.: 39.32 g;
  • Sól: 10.73 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK