Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-12-26 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g ( JAJ, MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt ( MLE,)
Babka piaskowa z kakao 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Mandarynka -1 szt

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami  300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,brokuł mrozony,kalafior mrożony,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ziemniaki,sól,fasolka szparagowa mrożona,natka pietruszki,śmjietanka UHt 18%tł.
Udko z kurczaka pieczone 150 g ( SOJ,),udo z kurczaka,olej rzepakowy,papryka słodka,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Sałata lodowa z jogurtem  60 g ( MLE,),sałata lodowa,jogurt naturalny.
Marchew mini gotowana 100 g,woda,marchew mini,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z białym ryżem z wędliną i ananasem 150 g ( JAJ, GOR,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l -1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2674.58 kcal;
  • Białko ogółem: 118.35 g;
  • Tłuszcz: 100.72 g; Kw. tł. nasy.: 23.14 g;
  • Węglowodany ogółem: 332.13 g; W tym cukry: 76.28 g;
  • Błonnik pok.: 25.47 g;
  • Sól: 13.00 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK