Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-11-27 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Pasta z twarogu i suszonych pomidorów  50 g ( MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa koperkowa z ryżem  300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,koper świeży,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ryż biały,sólo,śmietanka 18%tł,pieprz biały mielony.
Makaron łazanki 200 g ( GLU,PSZ, JAJ,),woda,makaron łazankowy,sól,olej rzepakowy.
Kapusta z mięsem wieprzowym 200 g (GLU PSZ, MLE, SEL,GOR,),kpausta kiszona,łopatka wieprzowa b/k,olej rzepakowy,sól,pieprz czarny mielony.
Fasolka szparagowa żółta 100 g,woda,fasolka szparagowa żółta mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem 150 g ( JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Indyk pieczony z Bobrownik produkt blokowy drobiowo wpieprzowy
średnio rozdrobniony,pieczony 50 g
Mandarynka -1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2343.58 kcal;
  • Białko ogółem: 89.34 g;
  • Tłuszcz: 92.58 g; Kw. tł. nasy.:23.06 g;
  • Węglowodany ogółem: 306.07 g; W tym cukry: 80.35 g;
  • Błonnik pok.: 34.03 g;
  • Sól: 11.28 g;
 

Cały jadłospis od 20 listopad do 29 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK