Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-11-10 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z makreli wędzonej 60 g ( JAJ, RYB, GOR, )
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,koncentrat pomidorowy,makaron pełnoziarnisty świderki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,sól,pieprz czarny mielony,śmietana 18 %tł,przyprawa w płynie.
Gulasz wołowy 200 g,łopatka wołowa,woda,dżem z czarnych porzeczek,skrobia ziemniaczana,ziele angielskie,liść laurowy ,sól,pieprz czarny mielony,marchew,ogórek kiszony,cebula,olej rzepakowy.
Kasza jęczmienna 200 g ( GLU,JĘCZ,),woda,sól,olej rzepakowy,kasza jęczmienna.
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli 100 g,kapusta kiszona,papryka chilli,ogórek kiszony,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony.
Buraki tarte na ciepło  100 g,buraki,sól,sok z cytryny,skrobia ziemniaczana.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków
fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł -1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU,PSZ, JAJ )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2420.55 kcal;
  • Białko ogółem: 106.87 g;
  • Tłuszcz: 83.34 g; Kw. tł. nasy.:24.16 g;
  • Węglowodany ogółem:325.58 g; W tym cukry: 74.66 g;
  • Błonnik pok.: 33.04 g;
  • Sól: 12.54 g;
 

Cały jadłospis od 10 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK