Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-10-26 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt (MLE,)
Pasztet warzywny marchwiowo-cukiniowy 60 g (GLU PSZ, JAJ,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką  60g (MLE, GOR, S02,)
Szpinak baby z dressingiem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa selerowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,seler korzeń,sól,przyprawa w płynie,natka pietruszki.
Kaszotto wegetariańskie z tofu i warzywami  300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),kasza jęczmienna,tofu,włoszczyzna 3skł paski mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrożony,fasolka szparagowa mrożona,sól,pieprz czarny mielony.
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c 100 g,kapusta biała,koper świeży,marchew,kukurydza konserwowa,jogurt naturalny,sok z cytryny,sól.
Brukselka gotowana  100 g,woda,brukselka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g- 1 szt
Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g -1 szt ( MLE,)
Hummus 60 g (SOJ,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Gruszka -1szt. 150 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2370.54 kcal;
  • Białko ogółem: 82.49 g;
  • Tłuszcz: 99.16 g; Kw. tł.nasy.: 26.56 g;
  • Węglowodany ogółem:303.45 g; W tym cukry: 80.07 g;
  • Błonnik pok.: 52.72 g;
  • Sól: 12.11 g;
 

Cały jadłospis od 21 październik do 30 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK