Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-08-22 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta jajeczna z awokado 60 g ( JAJ, GOR,)
Mix sałat z pomidorkami koktailowymi i nasionami 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g - 1 szt ( MLE,)


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z buraków 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,buraki obrane,marchew,pietruszka korzeń,seler,barszcz czerwony koncentrat,przyprawa do zup,sok z cytryny,,majeranek,pieprz czarny mielony,sól.
Groszek zielony blanszowany  20 g,woda,groszek zielony mrożony,sól.
Udziec z kurczaka wolno gotowany w glazurze miodowej  100 g,udziec z kurczaka b/s/b/k,woda,miód wielokwiatowy,skrobia kukurydziana,olej rzepakowy,pieprz biały,imbir mielony,cynamon,kurkuma,sól.
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g,ziemniaki obrane,woda,sól,olej rzepakowy,przyprawy,zioła.
Surówka z pora z jabłkiem 100 g (MLE,),por,jabłko,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.

Marchew mini z groszkiem i sezamem 100 g (SEZ,),groszek zielony mrożony,mini marchewka mrożona,sezam,miód wielokwiatowy,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł mrożona kompotowa,jabłka,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Surówka z selera naciowego i marchwi (dieta) 100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany-1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1954.04 kcal;
  • Białko ogółem: 97.39 g;
  • Tłuszcz: 63.08 g; Kw. tł. nasy.:16.90 g; 
  • Węglowodany ogółem: 259.02 g; W tym cukry: 66.07 g;
  • Błonnik pok.: 28.08 g;
  • Sól: 12.08 g;
 

Cały jadłospis od 22 sierpnia do 31 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK