Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-01-19 - Piątek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Polędwica Miodowa, wyrób dr. z dodatkiem
białka wp, z poł. kawałków mięsa, w
osłonce niejadalnej 20 g ( GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 80 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny * 250 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ,),kasza jęczmienna,sól,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki.
Ziemniaki 150 g,ziemniaki obrane,sól.
Ryba smażona (Miruna) 100 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB,),miruna b/s,jajka,olej rzepakowy,bułka tarta,sól.
Surówka z pora, jabłka i marchewki  100 g (MLE,),por,jabłka,marchew,jogurt naturalny,śmietanka,kwasek cytrynowy,cukier,sól.
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g,kapusta kiszona,cukier,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,kwasek cytrynowy,cukier.
Mus owocowy produkt pasteryzowany -1szt


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Sałata zielona 5 g
Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa
wędzona parzona 35 g ( SOJ,)
Sałatka z ciecierzycy, pomidora i ogórka
kiszonego 150 g


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

             Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2400.74 kcal; 
  • Białko: 92.89 g; 
  • Tłuszcze: 75.98 g; Kw.tł. nasy.: 22.79 g; 
  • Węglowodany ogólem: 340.01 g; W tym cukry: 93.40 g;
  • Błonnik poakrmowy: 35.24 g; 
  • Sól: 9.12 g;
 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK