Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2024-01-09 - Wtorek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem
surowców wieprzowych, z połączonych
kawałków mięsa, parzona 20 g ( SOJ,)
Serek naturalny Bieluch 150g 1 szt ( MLE,)
Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,)


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Pieczarkowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),pieczarki mrożone,ziemniaki obrane,mleko2%tł,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki,sól,pieprz mielony.
Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,),makaron pełnoziarnisty,sól,olej rzepakowy.
Bitka wołowa 100 g (GLU PSZ,),udziec wołowy,sól,pieprz czarny.
Sos własny 80 ml ( GLU PSZ, SEL,),mąka pszenna,sól.
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g,kapusta pekińska,marchew,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy,sól.
Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU,PSZ,),szpinak mrożony,sól,czosnek granulowany,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa,jabłko,kwasek cytrynowy.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Ser wędzony 70 g (MLE,)
Papryka świeża 80 g
Mix sałat 20 g

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy
60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2917.15 kcal; 
  • Białko: 140.63 g;
  • Tłuszcze: 123.71 g;Kw. tł. nasy.: 34.43 g; 
  • Węglowodany ogółem: 308.99 g; W tymcukry: 25.02 g;
  • Błonnik pokarmowy.: 39.52 g; 
  • Sól: 9.47 g;
 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK