Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-02-01 - Sobota
- 2025-02-02 - Niedziela
- 2025-02-03 - Poniedziałek
- 2025-02-04 - Wtorek
- 2025-02-05 - Środa
- 2025-02-06 - Czwartek
- 2025-02-07 - Piątek
- 2025-02-08 - Sobota
- 2025-02-09 - Niedziela
- 2025-02-10 - Poniedziałek
- 2025-02-11 - Wtorek
- 2025-02-12 - Środa
- 2025-02-13 - Czwartek
- 2025-02-14 - Piątek
- 2025-02-15 - Sobota
- 2025-02-16 - Niedziela
- 2025-02-17 - Poniedziałek
- 2025-02-18 - Wtorek
- 2025-02-19 - Środa
- 2025-02-20 - Czwartek
- 2025-02-21 - Piątek
- 2025-02-22 - Sobota
- 2025-02-23 - Niedziela
- 2025-02-24 - Poniedziałek
- 2025-02-25 - Wtorek
- 2025-02-26 - Środa
- 2025-02-27 - Czwartek
- 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2023-12-16 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka Konserwowa drobiowa zdodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, ) Mix sałat 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadSelerowa z ziemniakami * 350 ml ( MLE,SEL, ),ziemniaki obrane,sól,włoszczyzna 3skł paski(marchew,pietruszka,seler),seler obrany,mleko 2%tł,natka pietruszki. Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy. Gulasz z udźca indyka 150 g ( GLU PSZ, ),udziec z indyka b/k/b/s, mąka pszenna,sól. Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,sól,cukier,kwasek cytrynowy. Marchew gotowana z olejem* 100 g,marchew mrożona kostka,sól,olej rzepakowy. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,mrozona, jabłka,kwasek cytrynowy,cukier. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU, PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Twarożek z natką pietruszki 35 g ( MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem * 80 g (SEL, ) | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK