Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-02-01 - Sobota
- 2025-02-02 - Niedziela
- 2025-02-03 - Poniedziałek
- 2025-02-04 - Wtorek
- 2025-02-05 - Środa
- 2025-02-06 - Czwartek
- 2025-02-07 - Piątek
- 2025-02-08 - Sobota
- 2025-02-09 - Niedziela
- 2025-02-10 - Poniedziałek
- 2025-02-11 - Wtorek
- 2025-02-12 - Środa
- 2025-02-13 - Czwartek
- 2025-02-14 - Piątek
- 2025-02-15 - Sobota
- 2025-02-16 - Niedziela
- 2025-02-17 - Poniedziałek
- 2025-02-18 - Wtorek
- 2025-02-19 - Środa
- 2025-02-20 - Czwartek
- 2025-02-21 - Piątek
- 2025-02-22 - Sobota
- 2025-02-23 - Niedziela
- 2025-02-24 - Poniedziałek
- 2025-02-25 - Wtorek
- 2025-02-26 - Środa
- 2025-02-27 - Czwartek
- 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2023-12-13 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Miód (25g) 1 szt Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, ) Roszponka 10 g Pomidor 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny * 250 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ, ),kasza jęczmienna drobna,sól,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki. Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ, ),łopatka wp/b/k/b/s,bułka tarta,bułka paryska,jajka,sól,olej rzepakowy,pieprz mielony. Ziemniaki 150 g,ziemniaki obrane,sól. Buraczki oprószane 100 g (GLU PSZ, )buraki obrane,sól,cukier,kwasek cytrynowy,mąka pszenna. Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł mrożona ( marchew,kalafior,brokuł,sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł mrożoina,jabłko,kwasek cytrynowy, cukier. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IKakao z mlekiem 250 ml (MLE, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20 g (SOJ, ) Sałatka z makaronu i tuńczyka 150 g (GLU PSZ, RYB, MLE, ) Pomidor 80 g Sałata zielona 5 g | |
Kolacja IIMus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK