Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-02-01 - Sobota
- 2025-02-02 - Niedziela
- 2025-02-03 - Poniedziałek
- 2025-02-04 - Wtorek
- 2025-02-05 - Środa
- 2025-02-06 - Czwartek
- 2025-02-07 - Piątek
- 2025-02-08 - Sobota
- 2025-02-09 - Niedziela
- 2025-02-10 - Poniedziałek
- 2025-02-11 - Wtorek
- 2025-02-12 - Środa
- 2025-02-13 - Czwartek
- 2025-02-14 - Piątek
- 2025-02-15 - Sobota
- 2025-02-16 - Niedziela
- 2025-02-17 - Poniedziałek
- 2025-02-18 - Wtorek
- 2025-02-19 - Środa
- 2025-02-20 - Czwartek
- 2025-02-21 - Piątek
- 2025-02-22 - Sobota
- 2025-02-23 - Niedziela
- 2025-02-24 - Poniedziałek
- 2025-02-25 - Wtorek
- 2025-02-26 - Środa
- 2025-02-27 - Czwartek
- 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2023-12-04 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 10 g (MLE, ) Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 20 g(SOJ, ) Twarożek 50 g (MLE, ) Sałata zielona 20 g Banan 1/2 szt. 1 Por
| DIETA W DNIE MOCZANOWEJ (DNA) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem pomidorowy z grzankami- dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, ),pomidory w puszce,ziemniaki obrane,śmietannka,bułka paryska,sól,maka pszenna,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler). Zapiekanka z ryżu i jabłka z cynamonem 350 gryż biały,jabłko prażone,cynamon mielony,olej rzepakowy,sól,cukier. Sos jogurtowy naturalny 120 g ( MLE, )jogurt naturalny 1,5%tł,mleko2%tł. Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml,herbata exspresowa owocowa,cukier. | DIETA W DNIE MOCZANOWEJ (DNA) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ, ) Roszponka 10 g Pomidor 90 g | |
Kolacja IIKanapka z jajkiem (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt (GLU PSZ, JAJ, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK