Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-02-01 - Sobota
  • 2025-02-02 - Niedziela
  • 2025-02-03 - Poniedziałek
  • 2025-02-04 - Wtorek
  • 2025-02-05 - Środa
  • 2025-02-06 - Czwartek
  • 2025-02-07 - Piątek
  • 2025-02-08 - Sobota
  • 2025-02-09 - Niedziela
  • 2025-02-10 - Poniedziałek
  • 2025-02-11 - Wtorek
  • 2025-02-12 - Środa
  • 2025-02-13 - Czwartek
  • 2025-02-14 - Piątek
  • 2025-02-15 - Sobota
  • 2025-02-16 - Niedziela
  • 2025-02-17 - Poniedziałek
  • 2025-02-18 - Wtorek
  • 2025-02-19 - Środa
  • 2025-02-20 - Czwartek
  • 2025-02-21 - Piątek
  • 2025-02-22 - Sobota
  • 2025-02-23 - Niedziela
  • 2025-02-24 - Poniedziałek
  • 2025-02-25 - Wtorek
  • 2025-02-26 - Środa
  • 2025-02-27 - Czwartek
  • 2025-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2023-11-18 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g,(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, )

Mix sałat 20 g

Pomidor 80 g

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Selerowa z ziemniakami * 350 ml ( MLE,SEL, ),ziemniaki obrane,seler obrany,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mleko 2%tł,śmietanka,pietruszka natka,sól.

Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól.

Gulasz z udźca indyka 150 g ( GLU PSZ, )uziec z indyka b/s/b/k,mąka pszenna,olej rzepakowy,sól,pieprz czarny.

Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,cukier,kwasek cytrynowy,sól.

Marchew gotowana z olejem* 100 g,marchwe mrożona kostka,olej rzepakowy,sól.

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Twarożek z natką 35 g (MLE, )

Śniadaniowa drobiowa- produktdrobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, )

Sałata zielona 20 g

Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem * 80 g (SEL, )

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, GLU ŻYT, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia 2061.94 kcal;
  • Białko: 80.56 g; T: 57.42 g; 
  • Kw.tł. nasy.: 18.10 g;
  • Węglowodany ogółem: 319.27 g; W tym cukry: 57.60 g; 
  • Błonnik pokarmowy.: 28.75 g; 
  • Sól: 9.41 g; 
 

Cały jadłospis od 13 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK