Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2024
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2024-02-01 - Czwartek
- 2024-02-02 - Piątek
- 2024-02-03 - Sobota
- 2024-02-04 - Niedziela
- 2024-02-05 - Poniedziałek
- 2024-02-06 - Wtorek
- 2024-02-07 - Środa
- 2024-02-08 - Czwartek
- 2024-02-09 - Piątek
- 2024-02-10 - Sobota
- 2024-02-11 - Niedziela
- 2024-02-12 - Poniedziałek
- 2024-02-13 - Wtorek
- 2024-02-14 - Środa
- 2024-02-15 - Czwartek
- 2024-02-16 - Piątek
- 2024-02-17 - Sobota
- 2024-02-18 - Niedziela
- 2024-02-19 - Poniedziałek
- 2024-02-20 - Wtorek
- 2024-02-21 - Środa
- 2024-02-22 - Czwartek
- 2024-02-23 - Piątek
- 2024-02-24 - Sobota
- 2024-02-25 - Niedziela
- 2024-02-26 - Poniedziałek
- 2024-02-27 - Wtorek
- 2024-02-28 - Środa
- 2024-02-29 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-08-22 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa krem z buraków 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,buraki obrane,marchew,pietruszka korzeń,seler,barszcz czerwony koncentrat,przyprawa do zup,sok z cytryny,,majeranek,pieprz czarny mielony,sól. Marchew mini z groszkiem i sezamem 100 g (SEZ,),groszek zielony mrożony,mini marchewka mrożona,sezam,miód wielokwiatowy,sól. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIMus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany-1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK