Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Grudzień 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-12-01 - Piątek
- 2023-12-02 - Sobota
- 2023-12-03 - Niedziela
- 2023-12-04 - Poniedziałek
- 2023-12-05 - Wtorek
- 2023-12-06 - Środa
- 2023-12-07 - Czwartek
- 2023-12-08 - Piątek
- 2023-12-09 - Sobota
- 2023-12-10 - Niedziela
- 2023-12-11 - Poniedziałek
- 2023-12-12 - Wtorek
- 2023-12-13 - Środa
- 2023-12-14 - Czwartek
- 2023-12-15 - Piątek
- 2023-12-16 - Sobota
- 2023-12-17 - Niedziela
- 2023-12-18 - Poniedziałek
- 2023-12-19 - Wtorek
- 2023-12-20 - Środa
- 2023-12-21 - Czwartek
- 2023-12-22 - Piątek
- 2023-12-23 - Sobota
- 2023-12-24 - Niedziela
- 2023-12-25 - Poniedziałek
- 2023-12-26 - Wtorek
- 2023-12-27 - Środa
- 2023-12-28 - Czwartek
- 2023-12-29 - Piątek
- 2023-12-30 - Sobota
- 2023-12-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-03-31 - Niedziela | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadBarszcz biały z ziemniakami 300 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU,ŻYT,),barszcz biały koncentrat,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,sól,majeranek porcje rosołowe,liść laurowy,ziele angielskie,śmietanka. | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIMleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 Por ( MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK