Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2024
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2024-02-01 - Czwartek
- 2024-02-02 - Piątek
- 2024-02-03 - Sobota
- 2024-02-04 - Niedziela
- 2024-02-05 - Poniedziałek
- 2024-02-06 - Wtorek
- 2024-02-07 - Środa
- 2024-02-08 - Czwartek
- 2024-02-09 - Piątek
- 2024-02-10 - Sobota
- 2024-02-11 - Niedziela
- 2024-02-12 - Poniedziałek
- 2024-02-13 - Wtorek
- 2024-02-14 - Środa
- 2024-02-15 - Czwartek
- 2024-02-16 - Piątek
- 2024-02-17 - Sobota
- 2024-02-18 - Niedziela
- 2024-02-19 - Poniedziałek
- 2024-02-20 - Wtorek
- 2024-02-21 - Środa
- 2024-02-22 - Czwartek
- 2024-02-23 - Piątek
- 2024-02-24 - Sobota
- 2024-02-25 - Niedziela
- 2024-02-26 - Poniedziałek
- 2024-02-27 - Wtorek
- 2024-02-28 - Środa
- 2024-02-29 - Czwartek
Menu na dzień: 2023-11-10 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 60 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, ) Miód (25g) 1 szt Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA ŁATWOSTRAWNA (2) |
II Śniadanie | |
ObiadRyżowa* 350 ml (MLE, SEL, ),ryż biały,włoszczyzna 3skł,paski mrożona (marchew,pietruszka,seler),mleko 2%tł,śmietanka,pietruszka,sól. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Pulpet rybno (Miruna)-warzywny* 100 g(GLU PSZ, JAJ, RYB, SEL, ),miruna filet ze skórą mrożony,włoszczyzna 3skł paski mropżona (marchew,seler,pietruszka),bułka tarta,olej rzepakowy,jajka,sól,pieporz czarny mielony. Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE,),śmietanka,pietruszka natka,mąka pszenna,mąka ziemniaczana,sól,pieprz czarny mielony. Warzywa po grecku* 200 g (GLU PSZ,SEL, ),włoszczyzna 3skł paski mrożona( marchew,pietruszka,seler),maka pszenna,cukier,mąka ziemniaczan,sól,pieprz czarny mielony. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA ŁATWOSTRAWNA (2) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, ) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Sałata lodowa 20 g Pomidor 80 g Dip jogurtowo-koperkowy 50 g ( MLE, ) | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK