Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-10-01 - Środa
  • 2025-10-02 - Czwartek
  • 2025-10-03 - Piątek
  • 2025-10-04 - Sobota
  • 2025-10-05 - Niedziela
  • 2025-10-06 - Poniedziałek
  • 2025-10-07 - Wtorek
  • 2025-10-08 - Środa
  • 2025-10-09 - Czwartek
  • 2025-10-10 - Piątek
  • 2025-10-11 - Sobota
  • 2025-10-12 - Niedziela
  • 2025-10-13 - Poniedziałek
  • 2025-10-14 - Wtorek
  • 2025-10-15 - Środa
  • 2025-10-16 - Czwartek
  • 2025-10-17 - Piątek
  • 2025-10-18 - Sobota
  • 2025-10-19 - Niedziela
  • 2025-10-20 - Poniedziałek
  • 2025-10-21 - Wtorek
  • 2025-10-22 - Środa
  • 2025-10-23 - Czwartek
  • 2025-10-24 - Piątek
  • 2025-10-25 - Sobota
  • 2025-10-26 - Niedziela
  • 2025-10-27 - Poniedziałek
  • 2025-10-28 - Wtorek
  • 2025-10-29 - Środa
  • 2025-10-30 - Czwartek
  • 2025-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2025-09-07 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z
kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ,SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g - 1 Por. ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa 300 g ( SOJ, MLE, SEL,)
Filet z indyka pieczony dieta  80 g
Sos pomidorowy 100 g
Puree ziemniaczane 200 g ( MLE,)
Dynia na parze 100 g
Seler z pietruszką gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g ( SOJ,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml ( MLE,)

 
Kolacja II

Jabłko-1 szt.

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2106.05 kcal
  • Białko ogółem: 95.95 g; 
  • Tłuszcz: 74.56 g;Kw. tł. nasy.: 35.58 g;
  • Węglowodany ogółem: 274.04 g; W tym cukry: 82.09 g;
  • Błonnik pok.: 29.10 g;
  • Sól: 13.00 g
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK