Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Lipiec 2024 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2024-07-01 - Poniedziałek
- 2024-07-02 - Wtorek
- 2024-07-03 - Środa
- 2024-07-04 - Czwartek
- 2024-07-05 - Piątek
- 2024-07-06 - Sobota
- 2024-07-07 - Niedziela
- 2024-07-08 - Poniedziałek
- 2024-07-09 - Wtorek
- 2024-07-10 - Środa
- 2024-07-11 - Czwartek
- 2024-07-12 - Piątek
- 2024-07-13 - Sobota
- 2024-07-14 - Niedziela
- 2024-07-15 - Poniedziałek
- 2024-07-16 - Wtorek
- 2024-07-17 - Środa
- 2024-07-18 - Czwartek
- 2024-07-19 - Piątek
- 2024-07-20 - Sobota
- 2024-07-21 - Niedziela
- 2024-07-22 - Poniedziałek
- 2024-07-23 - Wtorek
- 2024-07-24 - Środa
- 2024-07-25 - Czwartek
- 2024-07-26 - Piątek
- 2024-07-27 - Sobota
- 2024-07-28 - Niedziela
- 2024-07-29 - Poniedziałek
- 2024-07-30 - Wtorek
- 2024-07-31 - Środa
| Menu na dzień: 2025-09-05 - Piątek | |
| I ŚniadanieBułka maślana 50g -1 szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )  Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  Ser wędzony 50 g ( MLE,)  Dżem 25 g -1 szt.  Miód (25g) -1 szt.  Arbuz 150 g  Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml  Rukola 10 g |  DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) | 
| II Śniadanie | |
| ObiadZupa pomidorowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )  Ryba pieczona 100g (RYB, )  Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g  Surówka z selera i jabłka b/c  100 g (SEL,)  Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c 100 g  Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |  DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) | 
| Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)  Falafel z ciecierzycy, pieczony 100 g ( GLU PSZ,)  Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta  150 g ( MLE, GOR,)  Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g -1 szt. ( MLE,)  Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
| Kolacja IIOwsianka z jabłkiem i cynamonem 150 g ( MLE, S02, GLU OW, ) | |
| Wartości odżywcze
 | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Документи україньською мовою Dokumenty w języku polskim
 Dokumenty w języku polskim