Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2024 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2024-04-01 - Poniedziałek
- 2024-04-02 - Wtorek
- 2024-04-03 - Środa
- 2024-04-04 - Czwartek
- 2024-04-05 - Piątek
- 2024-04-06 - Sobota
- 2024-04-07 - Niedziela
- 2024-04-08 - Poniedziałek
- 2024-04-09 - Wtorek
- 2024-04-10 - Środa
- 2024-04-11 - Czwartek
- 2024-04-12 - Piątek
- 2024-04-13 - Sobota
- 2024-04-14 - Niedziela
- 2024-04-15 - Poniedziałek
- 2024-04-16 - Wtorek
- 2024-04-17 - Środa
- 2024-04-18 - Czwartek
- 2024-04-19 - Piątek
- 2024-04-20 - Sobota
- 2024-04-21 - Niedziela
- 2024-04-22 - Poniedziałek
- 2024-04-23 - Wtorek
- 2024-04-24 - Środa
- 2024-04-25 - Czwartek
- 2024-04-26 - Piątek
- 2024-04-27 - Sobota
- 2024-04-28 - Niedziela
- 2024-04-29 - Poniedziałek
- 2024-04-30 - Wtorek
| Menu na dzień: 2025-08-30 - Sobota | |
| I ŚniadanieChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)  Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g  Pasta z twarogu z koperkiem  60 g ( MLE,)  Sałatka z pomidorów i koperku 100 g  Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml  Kefir 1,5% tł 150g - 1 Por. ( MLE,) | |
| II Śniadanie | |
| ObiadZupa selerowa z makaronem 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)  Potrawka z kurczaka 200 g (GLU PSZ, SEL,)  Kasza jęczmienna 200 g ( GLU JĘCZ,)  Bukiet warzyw gotowanych  100 g  Dynia na parze  100 g  Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
| Kolacja IChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)  Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  Sałatka a'la caprese dieta 150 g ( MLE,)  Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )  Pasta z cukinii i marchwi (dieta) 100 g ( SOJ,)  Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
| Kolacja IINektarynka -1 szt | |
| Wartości odżywcze
 | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Документи україньською мовою Dokumenty w języku polskim
 Dokumenty w języku polskim