Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-10-01 - Środa
- 2025-10-02 - Czwartek
- 2025-10-03 - Piątek
- 2025-10-04 - Sobota
- 2025-10-05 - Niedziela
- 2025-10-06 - Poniedziałek
- 2025-10-07 - Wtorek
- 2025-10-08 - Środa
- 2025-10-09 - Czwartek
- 2025-10-10 - Piątek
- 2025-10-11 - Sobota
- 2025-10-12 - Niedziela
- 2025-10-13 - Poniedziałek
- 2025-10-14 - Wtorek
- 2025-10-15 - Środa
- 2025-10-16 - Czwartek
- 2025-10-17 - Piątek
- 2025-10-18 - Sobota
- 2025-10-19 - Niedziela
- 2025-10-20 - Poniedziałek
- 2025-10-21 - Wtorek
- 2025-10-22 - Środa
- 2025-10-23 - Czwartek
- 2025-10-24 - Piątek
- 2025-10-25 - Sobota
- 2025-10-26 - Niedziela
- 2025-10-27 - Poniedziałek
- 2025-10-28 - Wtorek
- 2025-10-29 - Środa
- 2025-10-30 - Czwartek
- 2025-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2025-08-20 - Środa | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. (MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Twarożek pomidorowy 60 g ( MLE,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
| |
II Śniadanie | |
ObiadZupa ogórkowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
Pulpet wieprzowo-ryżowy 120 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pomidorowy 100 g
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z selera i brzoskwini b/c 100 g (SEL,)
Fasolka szparagowa żółta 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g (JAJ, MLE,)
Pomidorki koktajlowe 90 g
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
| |
Kolacja IISok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt. | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK