Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-10-01 - Środa
  • 2025-10-02 - Czwartek
  • 2025-10-03 - Piątek
  • 2025-10-04 - Sobota
  • 2025-10-05 - Niedziela
  • 2025-10-06 - Poniedziałek
  • 2025-10-07 - Wtorek
  • 2025-10-08 - Środa
  • 2025-10-09 - Czwartek
  • 2025-10-10 - Piątek
  • 2025-10-11 - Sobota
  • 2025-10-12 - Niedziela
  • 2025-10-13 - Poniedziałek
  • 2025-10-14 - Wtorek
  • 2025-10-15 - Środa
  • 2025-10-16 - Czwartek
  • 2025-10-17 - Piątek
  • 2025-10-18 - Sobota
  • 2025-10-19 - Niedziela
  • 2025-10-20 - Poniedziałek
  • 2025-10-21 - Wtorek
  • 2025-10-22 - Środa
  • 2025-10-23 - Czwartek
  • 2025-10-24 - Piątek
  • 2025-10-25 - Sobota
  • 2025-10-26 - Niedziela
  • 2025-10-27 - Poniedziałek
  • 2025-10-28 - Wtorek
  • 2025-10-29 - Środa
  • 2025-10-30 - Czwartek
  • 2025-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2025-06-30 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ,JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 ml ( SOJ,MLE, SEL,),woda,kalafior mrożony,ziemniaki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,sól,śmietanka UHT 18%tł,natka pietruszki,pieprz biały mielony.
Karkówka pieczona 80 g ( GOR ),karkówka wieprzowa b/k/b/s,sól,pieprz czarny mielony,olej rzepakowy,woda,skrobia ryżowa,cebula,soda,papryka słodka mielona,oregano suszone,kumin rzymski,cynamon,imbir mielony,kolenfdra mielona,sól.
Sos pieczarkowy 100 g ( MLE,),woda,skrobia ryżowa,ziemniaczana,pieczarki świeże,cebula,natka pietruszki,sól,śmietana 18%tł.
Kluski śląskie 200 g ( JAJ,),woda,sól,ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,jajka,olej rzeapkowy.
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g,kapusta pekińska,marchew,papryka świeża,natka pietruszki,kukurydza konserwowa,olej rzeapkowy,sok z cytryny,sól.
Fasolka szparagowa żółta 100 g,woda,fasolka szparagowa cięta mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z fetą i warzywami 100 g ( GLU PSZ, MLE,)
Pomidorki koktajlowe 60 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2446.78 kcal;
  • Białko ogółem: 111.87 g;
  • Tłuszcz: 106.32 g; Kw. tł. nasy.:45.16 g;
  • Węglowodany ogółem: 270.40 g; W tym cukry: 39.04 g;
  • Błonnik pok.: 36.87 g; 
  • Sól: 12.02 g
 

Cały jadłospis od 27 czerwca do 06 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK