Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-10-01 - Środa
  • 2025-10-02 - Czwartek
  • 2025-10-03 - Piątek
  • 2025-10-04 - Sobota
  • 2025-10-05 - Niedziela
  • 2025-10-06 - Poniedziałek
  • 2025-10-07 - Wtorek
  • 2025-10-08 - Środa
  • 2025-10-09 - Czwartek
  • 2025-10-10 - Piątek
  • 2025-10-11 - Sobota
  • 2025-10-12 - Niedziela
  • 2025-10-13 - Poniedziałek
  • 2025-10-14 - Wtorek
  • 2025-10-15 - Środa
  • 2025-10-16 - Czwartek
  • 2025-10-17 - Piątek
  • 2025-10-18 - Sobota
  • 2025-10-19 - Niedziela
  • 2025-10-20 - Poniedziałek
  • 2025-10-21 - Wtorek
  • 2025-10-22 - Środa
  • 2025-10-23 - Czwartek
  • 2025-10-24 - Piątek
  • 2025-10-25 - Sobota
  • 2025-10-26 - Niedziela
  • 2025-10-27 - Poniedziałek
  • 2025-10-28 - Wtorek
  • 2025-10-29 - Środa
  • 2025-10-30 - Czwartek
  • 2025-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-09-10 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk)  60 g ( RYB,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem  100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z pomidorów 300 ml (SOJ, SEL,),woda,pomidory,pomidory passata,koncentrat pomidorowy,olej rzepakowy,mąka ziemniaczana,sól,pieprz czarny mielony.
Ser mozzarella 10 g ( MLE,),ser mozzarella.
Gulasz wołowy dieta  200 g,łopatka wołowa,woda,pomidor,marchew,koncentrat pomidorowy,mąka ziemniaczana,papryka słodka mielona,cukier,majeranek,ziele angielskie,liść laurowy,sól.
Kluski śląskie 200 g ( JAJ,),woda,ziemniaki,jajka,sól,mąka pszenna,mąka ziemniaczana,sól.
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (SEL,),seler,jabłka,natka pietruszki,sól,sok z cytryny.
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 100 g,buraki,jabłka,sól,sok z cytryny,olej rzepakowy,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g- 1 szt
Pasztet warzywny marchwiowo-cukiniowy 50 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Twarożek z natką pietruszki  60 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2179.54 kcal;
  • Białko ogółem: 92.91 g;
  • Tłuszcz: 62.72 g; Kw. tł. nasy.17.05 g;
  • Węglowodany ogółem:315.46 g; W tym cukry: 85.98 g;
  • Błonnik pok.: 28.64 g;
  • Sól: 12.77 g;
 

Cały jadłospis od 01 września do 10 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK