Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Grudzień 2024
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2024-12-01 - Niedziela
- 2024-12-02 - Poniedziałek
- 2024-12-03 - Wtorek
- 2024-12-04 - Środa
- 2024-12-05 - Czwartek
- 2024-12-06 - Piątek
- 2024-12-07 - Sobota
- 2024-12-08 - Niedziela
- 2024-12-09 - Poniedziałek
- 2024-12-10 - Wtorek
- 2024-12-11 - Środa
- 2024-12-12 - Czwartek
- 2024-12-13 - Piątek
- 2024-12-14 - Sobota
- 2024-12-15 - Niedziela
- 2024-12-16 - Poniedziałek
- 2024-12-17 - Wtorek
- 2024-12-18 - Środa
- 2024-12-19 - Czwartek
- 2024-12-20 - Piątek
- 2024-12-21 - Sobota
- 2024-12-22 - Niedziela
- 2024-12-23 - Poniedziałek
- 2024-12-24 - Wtorek
- 2024-12-25 - Środa
- 2024-12-26 - Czwartek
- 2024-12-27 - Piątek
- 2024-12-28 - Sobota
- 2024-12-29 - Niedziela
- 2024-12-30 - Poniedziałek
- 2024-12-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-09-04 - Środa | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadKapuśniak z kapusty białej 300 g (GLU PSZ, SEL, GOR, ),woda,kapusta biała,kapusta kiszona,ziele angielskie,liść laurowy,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony, | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIPudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK