Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2024

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2024-10-01 - Wtorek
  • 2024-10-02 - Środa
  • 2024-10-03 - Czwartek
  • 2024-10-04 - Piątek
  • 2024-10-05 - Sobota
  • 2024-10-06 - Niedziela
  • 2024-10-07 - Poniedziałek
  • 2024-10-08 - Wtorek
  • 2024-10-09 - Środa
  • 2024-10-10 - Czwartek
  • 2024-10-11 - Piątek
  • 2024-10-12 - Sobota
  • 2024-10-13 - Niedziela
  • 2024-10-14 - Poniedziałek
  • 2024-10-15 - Wtorek
  • 2024-10-16 - Środa
  • 2024-10-17 - Czwartek
  • 2024-10-18 - Piątek
  • 2024-10-19 - Sobota
  • 2024-10-20 - Niedziela
  • 2024-10-21 - Poniedziałek
  • 2024-10-22 - Wtorek
  • 2024-10-23 - Środa
  • 2024-10-24 - Czwartek
  • 2024-10-25 - Piątek
  • 2024-10-26 - Sobota
  • 2024-10-27 - Niedziela
  • 2024-10-28 - Poniedziałek
  • 2024-10-29 - Wtorek
  • 2024-10-30 - Środa
  • 2024-10-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-06-30 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem + 80 g ( GLU PSZ,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami + 300 g ( SOJ,
SEL,)
Filet z indyka pieczony w całości, plaster
80g + 80 g
Ziemniaczki pieczone z ziołami + 200 g
Sałatka z buraczków i jabłka (z olejem) b/c
+ 100 g
Cukinia gotowana + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw + 150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony
w osłonce niejadalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2092.29 kcal; Białko
ogółem: 106.67 g; Tłuszcz: 57.28 g; Kw. tł.
nasy.: 14.11 g; Węglowodany ogółem:
291.78 g; W tym cukry: 80.85 g; Błonnik
pok.: 28.47 g; Sól: 12.68 g;

 

Cały jadłospis od 23 czerwca do 02 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK