Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2024

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2024-10-01 - Wtorek
  • 2024-10-02 - Środa
  • 2024-10-03 - Czwartek
  • 2024-10-04 - Piątek
  • 2024-10-05 - Sobota
  • 2024-10-06 - Niedziela
  • 2024-10-07 - Poniedziałek
  • 2024-10-08 - Wtorek
  • 2024-10-09 - Środa
  • 2024-10-10 - Czwartek
  • 2024-10-11 - Piątek
  • 2024-10-12 - Sobota
  • 2024-10-13 - Niedziela
  • 2024-10-14 - Poniedziałek
  • 2024-10-15 - Wtorek
  • 2024-10-16 - Środa
  • 2024-10-17 - Czwartek
  • 2024-10-18 - Piątek
  • 2024-10-19 - Sobota
  • 2024-10-20 - Niedziela
  • 2024-10-21 - Poniedziałek
  • 2024-10-22 - Wtorek
  • 2024-10-23 - Środa
  • 2024-10-24 - Czwartek
  • 2024-10-25 - Piątek
  • 2024-10-26 - Sobota
  • 2024-10-27 - Niedziela
  • 2024-10-28 - Poniedziałek
  • 2024-10-29 - Wtorek
  • 2024-10-30 - Środa
  • 2024-10-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-05-22 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta)  100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny  100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Wielowarzywna z zacierką  300 g ( GLU,PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, ),mieszanka 3skł paski mrożona,fasolka szparagowa mrożona,kalafior mrożony,brokuł mrożony,makaron zacierkowy,sól,pieprz,porcje rosołowe,śmietanka.
Filet z kurczaka pieczony w ziołach  80 g,filet z kurczka b/k,olej rzepakowy,przyprawy.
Sos brokułowy- dieta  100 g ( MLE,),brokuły mrożone,sól,śmietanka,mąkla kukurydziana.
Ryż gotowany na sypko  200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera  100 g (SEL,)marchew,seler,cukier,kwasek cytrynowy,olej rzepakowy.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł mrożona kompotowa,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidor 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem z kiwi  200 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2129.05 kcal;
  • Białko ogółem: 100.65 g;
  • Tłuszcz: 71.65 g; Kw. tł.nasy.: 23.20 g;
  • Węglowodany ogółem:281.82 g; W tym cukry: 74.94 g;
  • Błonnik pok.: 21.95 g;
  • Sól: 14.10 g;
 

Cały jadłospis od 14 maja do 23 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK