Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-10-01 - Środa
- 2025-10-02 - Czwartek
- 2025-10-03 - Piątek
- 2025-10-04 - Sobota
- 2025-10-05 - Niedziela
- 2025-10-06 - Poniedziałek
- 2025-10-07 - Wtorek
- 2025-10-08 - Środa
- 2025-10-09 - Czwartek
- 2025-10-10 - Piątek
- 2025-10-11 - Sobota
- 2025-10-12 - Niedziela
- 2025-10-13 - Poniedziałek
- 2025-10-14 - Wtorek
- 2025-10-15 - Środa
- 2025-10-16 - Czwartek
- 2025-10-17 - Piątek
- 2025-10-18 - Sobota
- 2025-10-19 - Niedziela
- 2025-10-20 - Poniedziałek
- 2025-10-21 - Wtorek
- 2025-10-22 - Środa
- 2025-10-23 - Czwartek
- 2025-10-24 - Piątek
- 2025-10-25 - Sobota
- 2025-10-26 - Niedziela
- 2025-10-27 - Poniedziałek
- 2025-10-28 - Wtorek
- 2025-10-29 - Środa
- 2025-10-30 - Czwartek
- 2025-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-05-20 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadŻurek z ziemniakami 300 g ( SOJ, MLE,GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ,JAJ, SEL, GOR,),kiełbasa biała,boczek wędzony,żur w butelce,w proszku,grzyby suszone,majeranek przyprawy,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,śmietana,pieprz czarny mielony,ziele angielskie,liść laurowy. | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIMini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK