Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-10-01 - Środa
  • 2025-10-02 - Czwartek
  • 2025-10-03 - Piątek
  • 2025-10-04 - Sobota
  • 2025-10-05 - Niedziela
  • 2025-10-06 - Poniedziałek
  • 2025-10-07 - Wtorek
  • 2025-10-08 - Środa
  • 2025-10-09 - Czwartek
  • 2025-10-10 - Piątek
  • 2025-10-11 - Sobota
  • 2025-10-12 - Niedziela
  • 2025-10-13 - Poniedziałek
  • 2025-10-14 - Wtorek
  • 2025-10-15 - Środa
  • 2025-10-16 - Czwartek
  • 2025-10-17 - Piątek
  • 2025-10-18 - Sobota
  • 2025-10-19 - Niedziela
  • 2025-10-20 - Poniedziałek
  • 2025-10-21 - Wtorek
  • 2025-10-22 - Środa
  • 2025-10-23 - Czwartek
  • 2025-10-24 - Piątek
  • 2025-10-25 - Sobota
  • 2025-10-26 - Niedziela
  • 2025-10-27 - Poniedziałek
  • 2025-10-28 - Wtorek
  • 2025-10-29 - Środa
  • 2025-10-30 - Czwartek
  • 2025-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-04-01 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml
Ciasto drożdżowe 100 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa staropolska z ziemniakami 300 g (SOJ, SEL,),ryż biały,porcjoe rosołowe,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,natka pietruszki.
Karminadel wieprzowy pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ,),łopatka wieprzowa b/k,bułka tarta,jajka,sól,olej rzepakowy,pieprz czarny.
Sos pomidorowy  100 g,koncentrat pomidorowy,mąka pszenna,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,sól,koper świeży.
Sałata zielona z jogurtem C&C 80g (MLE,),sałata zielona maslowa,jogurt naturalny 2%tł,sól.
Buraczki tarte na ciepło  100 g,buraki,mąka pszenna,sól,kwasek cytrynowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Plastry kurczaka wolno gotowanego  80 g ( MLE,)
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta  150 g ( JAJ, MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

pieczywo chrupkie jaglane z nasionami chia 30 g -1 szt
(GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT, GLU OW, GLU JĘCZ, może zawierać:
ORZ, SEZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2449.44kcal;
  • Białko ogółem: 116.17 g;
  • Tłuszcz: 79.19 g; Kw. tł. nasy.:25.29 g; 
  • Węglowodany ogółem: 325.17 g; W tym cukry: 55.63 g;
  • Błonnik pok.: 27.85 g;
  • Sól: 14.88
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK