Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-10-01 - Środa
  • 2025-10-02 - Czwartek
  • 2025-10-03 - Piątek
  • 2025-10-04 - Sobota
  • 2025-10-05 - Niedziela
  • 2025-10-06 - Poniedziałek
  • 2025-10-07 - Wtorek
  • 2025-10-08 - Środa
  • 2025-10-09 - Czwartek
  • 2025-10-10 - Piątek
  • 2025-10-11 - Sobota
  • 2025-10-12 - Niedziela
  • 2025-10-13 - Poniedziałek
  • 2025-10-14 - Wtorek
  • 2025-10-15 - Środa
  • 2025-10-16 - Czwartek
  • 2025-10-17 - Piątek
  • 2025-10-18 - Sobota
  • 2025-10-19 - Niedziela
  • 2025-10-20 - Poniedziałek
  • 2025-10-21 - Wtorek
  • 2025-10-22 - Środa
  • 2025-10-23 - Czwartek
  • 2025-10-24 - Piątek
  • 2025-10-25 - Sobota
  • 2025-10-26 - Niedziela
  • 2025-10-27 - Poniedziałek
  • 2025-10-28 - Wtorek
  • 2025-10-29 - Środa
  • 2025-10-30 - Czwartek
  • 2025-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-03-16 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82%tł.) -1 szt (MLE,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ,SOJ, GOR, SEZ,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką  60 g (MLE, GOR,S02,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z selera z paluszkami grissimi 300 g (GLU PSZ,SOJ, MLE, SEL,),seler korzeń,włoszczyzna 3skł paski mrożona,paluszki,śmietanka,pakuszki grissimi,sól.
Makaron pełnoziarnisty w sosie serowo-szpinakowym 350 g (GLU PSZ, MLE,),makaron pełnoziarnisty bezglutenowy,śmietanka,ser żółty,szpinak rozdrobniony mrożony,sól,przyprawy.
Surówka z selera naciowego i jabłka  100 g (MLE, ORZ,SEL,),seler naciowy,jabłko,jogurt naturalny,cukier.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,kalafior,brokuł,marchew,sól.
Kompot owocowy z jabłkami*250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł.10g - 1 szt
Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g -1szt (MLE,)
Hummus  60 g (SOJ,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU,JĘCZ,)

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2174.95 kcal;
  • Białko ogółem: 73.78 g;
  • Tłuszcz: 80.56 g; Kw.tł. nasy.: 23.06 g;
  • Węglowodany ogółem: 295.71g; W tym cukry: 80.09 g;
  • Błonnik poarmowy.: 50.91 g;
  • Sól: 8.11 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK