Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2034

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2034-04-01 - Sobota
  • 2034-04-02 - Niedziela
  • 2034-04-03 - Poniedziałek
  • 2034-04-04 - Wtorek
  • 2034-04-05 - Środa
  • 2034-04-06 - Czwartek
  • 2034-04-07 - Piątek
  • 2034-04-08 - Sobota
  • 2034-04-09 - Niedziela
  • 2034-04-10 - Poniedziałek
  • 2034-04-11 - Wtorek
  • 2034-04-12 - Środa
  • 2034-04-13 - Czwartek
  • 2034-04-14 - Piątek
  • 2034-04-15 - Sobota
  • 2034-04-16 - Niedziela
  • 2034-04-17 - Poniedziałek
  • 2034-04-18 - Wtorek
  • 2034-04-19 - Środa
  • 2034-04-20 - Czwartek
  • 2034-04-21 - Piątek
  • 2034-04-22 - Sobota
  • 2034-04-23 - Niedziela
  • 2034-04-24 - Poniedziałek
  • 2034-04-25 - Wtorek
  • 2034-04-26 - Środa
  • 2034-04-27 - Czwartek
  • 2034-04-28 - Piątek
  • 2034-04-29 - Sobota
  • 2034-04-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-01-05 - Piątek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ, )
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )
Masło extra 82% 10 g ( MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem
surowców wieprzowych z połączonych
kawałków mięsa parzony w osłonce
niejadalnej 20 g (SOJ, )
Serek naturalny Bieluch 150g 1 szt ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 80 g
Jogurt owoce leśne 100g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Kalafiorowa z ryżem * 250 ml ( MLE, SEL,),kalafior mrożony,włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),ryż biały,sól,mleko2%tł,natka pietruszki.
Ziemniaki 150 g,ziemniaki obrane,sól.
Ryba smażona (Miruna) 100 g ( GLU, PSZ,JAJ, RYB, ),filet miruna b/glazury b/s,mąka pszenna,sól,jajka,bułka tarta,olej rzepakowy,pieprz czarny.
Marchewka z groszkiem*oprószana 100 g (GLU, PSZ, MLE, ),groszek z marchewką mrożony,mąka pszenna,margaryna,sól.
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g,kapusta kiszona,jabłko,olej rzepakowy,cukier,natka pietruszki.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )
Dip jogurtowo-koperkowy 50 g ( MLE, )
Śniadaniowa drobiowa- produkt
drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20g (SOJ, )
Sałatka z pomidora i sałaty lodowej 100 g


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2618.50 kcal;
  • Białko: 104.94 g; 
  • Tłuszcze: 93.59 g;Kw. tł. nasy.: 31.68 g; 
  • Węglowodany ogółem: 348.94 g; W tym cukry: 78.02 g;
  • Błonnik pokarmowy.: 26.22 g; 
  • Sól: 8.32 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK