Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2024 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2024-04-01 - Poniedziałek
- 2024-04-02 - Wtorek
- 2024-04-03 - Środa
- 2024-04-04 - Czwartek
- 2024-04-05 - Piątek
- 2024-04-06 - Sobota
- 2024-04-07 - Niedziela
- 2024-04-08 - Poniedziałek
- 2024-04-09 - Wtorek
- 2024-04-10 - Środa
- 2024-04-11 - Czwartek
- 2024-04-12 - Piątek
- 2024-04-13 - Sobota
- 2024-04-14 - Niedziela
- 2024-04-15 - Poniedziałek
- 2024-04-16 - Wtorek
- 2024-04-17 - Środa
- 2024-04-18 - Czwartek
- 2024-04-19 - Piątek
- 2024-04-20 - Sobota
- 2024-04-21 - Niedziela
- 2024-04-22 - Poniedziałek
- 2024-04-23 - Wtorek
- 2024-04-24 - Środa
- 2024-04-25 - Czwartek
- 2024-04-26 - Piątek
- 2024-04-27 - Sobota
- 2024-04-28 - Niedziela
- 2024-04-29 - Poniedziałek
- 2024-04-30 - Wtorek
| Menu na dzień: 2023-12-21 - Czwartek | |
| I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Serek Almette mini 30g 1 szt (MLE, ) Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 40 g (SOJ, ) Roszponka 10 g Pomidor 90 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) |  DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) | 
| II Śniadanie | |
| ObiadZupa z fasolki szparagowej z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),miesznka 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),sól,fasolka szaragowa mrożona,mleko2%tł,ziemniaki obrane,ziele angielskie,liść laurowy. Makaron z sosem mięsno-warzywnym z mięsa wieprzowego* 350 g (GLU PSZ,SEL, ),mięso wipeprzowe łopatka b/k/b/s,koncentrat pomidorowy,sól,mąka pszenna,liść laurowy,ziele angielskie,mieszanka 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler). Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g,mieszanka 3skł,mrożona (kalafior,marchew,brokuł). Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier. |  DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) | 
| Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, ) Miód (25g) 1 szt Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g | |
| Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT, ) | |
| Wartości odżywcze
 | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Документи україньською мовою Dokumenty w języku polskim
 Dokumenty w języku polskim