Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-10-01 - Środa
- 2025-10-02 - Czwartek
- 2025-10-03 - Piątek
- 2025-10-04 - Sobota
- 2025-10-05 - Niedziela
- 2025-10-06 - Poniedziałek
- 2025-10-07 - Wtorek
- 2025-10-08 - Środa
- 2025-10-09 - Czwartek
- 2025-10-10 - Piątek
- 2025-10-11 - Sobota
- 2025-10-12 - Niedziela
- 2025-10-13 - Poniedziałek
- 2025-10-14 - Wtorek
- 2025-10-15 - Środa
- 2025-10-16 - Czwartek
- 2025-10-17 - Piątek
- 2025-10-18 - Sobota
- 2025-10-19 - Niedziela
- 2025-10-20 - Poniedziałek
- 2025-10-21 - Wtorek
- 2025-10-22 - Środa
- 2025-10-23 - Czwartek
- 2025-10-24 - Piątek
- 2025-10-25 - Sobota
- 2025-10-26 - Niedziela
- 2025-10-27 - Poniedziałek
- 2025-10-28 - Wtorek
- 2025-10-29 - Środa
- 2025-10-30 - Czwartek
- 2025-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2023-12-11 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, ) Dżem 25 g 1 szt Roszponka 10 g Pomidor 90 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadBrokułowa z ryżem * 350 ml ( MLE, SEL, ),ryż biały,brokuły mrożone,włoszczyzna 3skł paski( marchwe,pietruszka,seler),mleko2%tł,sól. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Kotlet z jaj-pieczony 100 g (GLU PSZ,JAJ, ),jajka,bułka tarta,sól,bułka paryska,natka pietruszki,pieprz mielony. Sos koperkowy * 80 ml (GLU PSZ, MLE, ),koper świeży,śmietanka,mąka pszenna,sól. Surówka z marchwi 100 g (MLE, ),marchew obrana,jogurt naturalny 1,5%tł,kwasek cytrynowy,cukier,sól.natka pietruszki. Surówka wielowarzywna z olejem100g (SEL),kapusta biała,czerwona,cebula,jabłko,marchew,seler,pietruszka korzeń,olej rzepakowy,sól,cukier,kwasek cytrynowy Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Ryba (miruna) po grecku* 150 g ( GLU,PSZ, RYB, SEL, ) Sałata zielona 20 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK