Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2014
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2014-02-01 - Sobota
- 2014-02-02 - Niedziela
- 2014-02-03 - Poniedziałek
- 2014-02-04 - Wtorek
- 2014-02-05 - Środa
- 2014-02-06 - Czwartek
- 2014-02-07 - Piątek
- 2014-02-08 - Sobota
- 2014-02-09 - Niedziela
- 2014-02-10 - Poniedziałek
- 2014-02-11 - Wtorek
- 2014-02-12 - Środa
- 2014-02-13 - Czwartek
- 2014-02-14 - Piątek
- 2014-02-15 - Sobota
- 2014-02-16 - Niedziela
- 2014-02-17 - Poniedziałek
- 2014-02-18 - Wtorek
- 2014-02-19 - Środa
- 2014-02-20 - Czwartek
- 2014-02-21 - Piątek
- 2014-02-22 - Sobota
- 2014-02-23 - Niedziela
- 2014-02-24 - Poniedziałek
- 2014-02-25 - Wtorek
- 2014-02-26 - Środa
- 2014-02-27 - Czwartek
- 2014-02-28 - Piątek
Menu na dzień: 2023-11-26 - Niedziela | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, ) Ser żółty 35 g (MLE, ) Mix sałat 20 g Rzodkiew biała 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadPomidorowa z makaronem pełnoziarnistym* 350 ml (GLU PSZ, MLE,SEL,),włoszczyzna3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),koncentrat pomidorowy,makaron pełnoziarnisty,mleko2%tł,śmietanka,mąka pszenna,sól,pieprz czarny,pietruszka natka. Ryż na sypko (brązowy) 200 g, ryż brązowy,olej rzepakowy,sól. Schab gotowany 100 g,schab wieprzowy b/k,sól,pieprz czarny. Sos własny () 80 ml (GLU PSZ, SEL, ),mąka pszenna,ziemniaczana,seler,pietruszka,marchew,sól. Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL, ),kapusta biała,ogórki kiszone,cebula,pietruszka obrana,marchew,seler,obrany,kwasek cytrynowy,sól,olej rzepakowy. Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU,PSZ, ), szpianak rozdrobiony mrożony,sól,mąka pszenna,olej rzepakowy. Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml, mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,kwasek cytrynowy. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g | |
Kolacja IIKanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK