Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2024
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2024-04-01 - Poniedziałek
- 2024-04-02 - Wtorek
- 2024-04-03 - Środa
- 2024-04-04 - Czwartek
- 2024-04-05 - Piątek
- 2024-04-06 - Sobota
- 2024-04-07 - Niedziela
- 2024-04-08 - Poniedziałek
- 2024-04-09 - Wtorek
- 2024-04-10 - Środa
- 2024-04-11 - Czwartek
- 2024-04-12 - Piątek
- 2024-04-13 - Sobota
- 2024-04-14 - Niedziela
- 2024-04-15 - Poniedziałek
- 2024-04-16 - Wtorek
- 2024-04-17 - Środa
- 2024-04-18 - Czwartek
- 2024-04-19 - Piątek
- 2024-04-20 - Sobota
- 2024-04-21 - Niedziela
- 2024-04-22 - Poniedziałek
- 2024-04-23 - Wtorek
- 2024-04-24 - Środa
- 2024-04-25 - Czwartek
- 2024-04-26 - Piątek
- 2024-04-27 - Sobota
- 2024-04-28 - Niedziela
- 2024-04-29 - Poniedziałek
- 2024-04-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-11-04 - Sobota | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, ) Rukola 20 g Pomidor 80 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadKoperkowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ),Ziemniaki obrane,włoszczyzna mrozona paski(marchew,pietruszka,seler),mleko 2%tł,śmietanka,koper zielony,mąka pszenna,koper suszony,sól. Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ, ),kasza jęczmienna drobna,sól,olej rzepakowy. Gulasz wołowy 150 g (GLU PSZ, ),wołowina gulasz,mąka pszenna,cebula,olej rzepakowy,sól,pieprz czarny mielony,liść laurowy,ziele angielskie. Surówka z marchwi 100 g (MLE, ),marchew obrana,śmietana 18%tł,cukier,kwasek cytrynowy. Surówka z rzepy białej i jabłka () 100 g (MLE, ),rzepa biała,jabłka kompotowe,śmietana 18%tł,jogurt naturalny 1,5%tł,sól, pieprz czarny mielony. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.mrożona, jabłka kompotowe,cukier,kwasek cytrynowy. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Pasztet z fasoli* 50 g (GLU PSZ, JAJ, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, ) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK