Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-07-01 - Czwartek
  • 2027-07-02 - Piątek
  • 2027-07-03 - Sobota
  • 2027-07-04 - Niedziela
  • 2027-07-05 - Poniedziałek
  • 2027-07-06 - Wtorek
  • 2027-07-07 - Środa
  • 2027-07-08 - Czwartek
  • 2027-07-09 - Piątek
  • 2027-07-10 - Sobota
  • 2027-07-11 - Niedziela
  • 2027-07-12 - Poniedziałek
  • 2027-07-13 - Wtorek
  • 2027-07-14 - Środa
  • 2027-07-15 - Czwartek
  • 2027-07-16 - Piątek
  • 2027-07-17 - Sobota
  • 2027-07-18 - Niedziela
  • 2027-07-19 - Poniedziałek
  • 2027-07-20 - Wtorek
  • 2027-07-21 - Środa
  • 2027-07-22 - Czwartek
  • 2027-07-23 - Piątek
  • 2027-07-24 - Sobota
  • 2027-07-25 - Niedziela
  • 2027-07-26 - Poniedziałek
  • 2027-07-27 - Wtorek
  • 2027-07-28 - Środa
  • 2027-07-29 - Czwartek
  • 2027-07-30 - Piątek
  • 2027-07-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-09-09 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. (MLE)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g ( SOJ)
Pasta z makreli wędzonej 60 g (JAJ, RYB, GOR)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa wielowarzywna z zacierką 300 g  (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Gulasz wołowy 200 g
Kasza gryczana ciemna 200 g
Buraczki 100 g
Brukselka gotowana 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. (MLE)
Pasztet wieprzowy z żurawiną 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Papryka świeża 100 g
Kiełki rzodkiewki 10 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml ( MLE)

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt.
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2445.30 kcal;
  • Białko ogółem: 109.35 g; 
  • Tłuszcz: 90.20g; Kw. tł. nasy.: 35.99 g;
  • Węglowodany ogółem: 313.16 g; W tym cukry: 78.68 g;
  • Błonnik pok.: 36.47 g;
  • Sól: 12.94 g; 
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK