Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2024

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2024-06-01 - Sobota
  • 2024-06-02 - Niedziela
  • 2024-06-03 - Poniedziałek
  • 2024-06-04 - Wtorek
  • 2024-06-05 - Środa
  • 2024-06-06 - Czwartek
  • 2024-06-07 - Piątek
  • 2024-06-08 - Sobota
  • 2024-06-09 - Niedziela
  • 2024-06-10 - Poniedziałek
  • 2024-06-11 - Wtorek
  • 2024-06-12 - Środa
  • 2024-06-13 - Czwartek
  • 2024-06-14 - Piątek
  • 2024-06-15 - Sobota
  • 2024-06-16 - Niedziela
  • 2024-06-17 - Poniedziałek
  • 2024-06-18 - Wtorek
  • 2024-06-19 - Środa
  • 2024-06-20 - Czwartek
  • 2024-06-21 - Piątek
  • 2024-06-22 - Sobota
  • 2024-06-23 - Niedziela
  • 2024-06-24 - Poniedziałek
  • 2024-06-25 - Wtorek
  • 2024-06-26 - Środa
  • 2024-06-27 - Czwartek
  • 2024-06-28 - Piątek
  • 2024-06-29 - Sobota
  • 2024-06-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-04-03 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Ser żółty 50 g (MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Ogórkowa z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, SEL,),ogórki kiszone,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,natka pietruszki,śmietana,pieprz czarny mielony,porcje rosołowe,liść laurowy,ziele angielskie.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim 200 g,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,koncentrat pomidorowy,przyprawy,sól,łopatka wieprzowa b/k,mąka pszenna,olej rzepakowy,ziele angielskie,liść laurowy.
Ryż brązowy na sypko  200 g,ryż brązowy,sol,olej rzepakowy.
Surówka z selera i brzoskwini b/c 100 g (SEL,),seler korzeń,brzoskiwinie w puszce,olej rzepakowy,natka pietruszki.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,marchew,kalafior mrożony,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,kwasek cytrynowy,cukier,jabłka.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami  150 g (GLU PSZ,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiwi 1 szt -1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango  150 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2512.33 kcal;
  • Białko ogółem: 101.75 g;
  • Tłuszcz: 97.86 g; Kw. tł. nasy.:31.15 g;
  • Węglowodany ogółem: 321.75 g; W tym cukry: 85.95 g;
  • Błonnik pok.: 37.30 g;
  •  Sól: 12.54 g
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK