Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-11-01 - Sobota
  • 2025-11-02 - Niedziela
  • 2025-11-03 - Poniedziałek
  • 2025-11-04 - Wtorek
  • 2025-11-05 - Środa
  • 2025-11-06 - Czwartek
  • 2025-11-07 - Piątek
  • 2025-11-08 - Sobota
  • 2025-11-09 - Niedziela
  • 2025-11-10 - Poniedziałek
  • 2025-11-11 - Wtorek
  • 2025-11-12 - Środa
  • 2025-11-13 - Czwartek
  • 2025-11-14 - Piątek
  • 2025-11-15 - Sobota
  • 2025-11-16 - Niedziela
  • 2025-11-17 - Poniedziałek
  • 2025-11-18 - Wtorek
  • 2025-11-19 - Środa
  • 2025-11-20 - Czwartek
  • 2025-11-21 - Piątek
  • 2025-11-22 - Sobota
  • 2025-11-23 - Niedziela
  • 2025-11-24 - Poniedziałek
  • 2025-11-25 - Wtorek
  • 2025-11-26 - Środa
  • 2025-11-27 - Czwartek
  • 2025-11-28 - Piątek
  • 2025-11-29 - Sobota
  • 2025-11-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-10-04 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Ser mozzarella 50 g (MLE)
Ogórek świeży 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Pyzy z farszem szpinakowym z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Pasztet z soczewicy 50 g (JAJ)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
Papryka świeża 90 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L 1 szt.

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2385.61 kcal;
  • Białko ogółem: 97.76 g;
  • Tłuszcz: 77.85 g; Kw. tł. nasy.: 24.20 g;
  • Węglowodany ogółem: 341.33 g; W tym cukry: 93.56 g;
  • Błonnik pok.: 38.50 g;
  • Sól: 10.20 g
 

Cały jadłospis od 25 września do 04 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK