Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-11-01 - Sobota
  • 2025-11-02 - Niedziela
  • 2025-11-03 - Poniedziałek
  • 2025-11-04 - Wtorek
  • 2025-11-05 - Środa
  • 2025-11-06 - Czwartek
  • 2025-11-07 - Piątek
  • 2025-11-08 - Sobota
  • 2025-11-09 - Niedziela
  • 2025-11-10 - Poniedziałek
  • 2025-11-11 - Wtorek
  • 2025-11-12 - Środa
  • 2025-11-13 - Czwartek
  • 2025-11-14 - Piątek
  • 2025-11-15 - Sobota
  • 2025-11-16 - Niedziela
  • 2025-11-17 - Poniedziałek
  • 2025-11-18 - Wtorek
  • 2025-11-19 - Środa
  • 2025-11-20 - Czwartek
  • 2025-11-21 - Piątek
  • 2025-11-22 - Sobota
  • 2025-11-23 - Niedziela
  • 2025-11-24 - Poniedziałek
  • 2025-11-25 - Wtorek
  • 2025-11-26 - Środa
  • 2025-11-27 - Czwartek
  • 2025-11-28 - Piątek
  • 2025-11-29 - Sobota
  • 2025-11-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-09-10 - Środa
I Śniadanie

Bułka graham-pszenna 50g -1 szt. ( GLU PSZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M - 1 szt. ( JAJ,)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki  80 g ( MLE,)
Mix sałat 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR, )
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce  80 g
Sos brokułowy- dieta 100 g ( MLE,)
Ryż brązowy 200 g
Surówka z marchwi i selera 100 g (MLE, SEL,)
Brukselka gotowana 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt. ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 60 g ( MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU,PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Arbuz 150 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2155.50 kcal;
  • Białko ogółem: 102.05 g;
  • Tłuszcz: 77.32 g; Kw. tł. nasy.: 34.16 g;
  • Węglowodany ogółem: 276.64 g; W tym cukry: 51.08 g;
  • Błonnik pok.: 42.18 g;
  • Sól: 12.45 g; 
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK