Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-11-01 - Sobota
  • 2025-11-02 - Niedziela
  • 2025-11-03 - Poniedziałek
  • 2025-11-04 - Wtorek
  • 2025-11-05 - Środa
  • 2025-11-06 - Czwartek
  • 2025-11-07 - Piątek
  • 2025-11-08 - Sobota
  • 2025-11-09 - Niedziela
  • 2025-11-10 - Poniedziałek
  • 2025-11-11 - Wtorek
  • 2025-11-12 - Środa
  • 2025-11-13 - Czwartek
  • 2025-11-14 - Piątek
  • 2025-11-15 - Sobota
  • 2025-11-16 - Niedziela
  • 2025-11-17 - Poniedziałek
  • 2025-11-18 - Wtorek
  • 2025-11-19 - Środa
  • 2025-11-20 - Czwartek
  • 2025-11-21 - Piątek
  • 2025-11-22 - Sobota
  • 2025-11-23 - Niedziela
  • 2025-11-24 - Poniedziałek
  • 2025-11-25 - Wtorek
  • 2025-11-26 - Środa
  • 2025-11-27 - Czwartek
  • 2025-11-28 - Piątek
  • 2025-11-29 - Sobota
  • 2025-11-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-08-22 - Piątek
I Śniadanie
Bułka maślana 50g -1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE,)
Dżem 25 g -1 szt.
Miód (25g) -1 szt.
Brzoskwinia -1 szt.
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
 
II Śniadanie
 
Obiad
Zupa brokułowa z makaronem  300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
Miruna pieczona w posypce ziołowej 80g + 80 g (RYB,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g
Surówka z selera i marchwi (z olejem) b/c 100 g (SEL,)
Warzywa po grecku 100 g SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 
Kolacja I
Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt.MLE,)
Filet z indyka kostka pieczona 80 g 
Sałatka z buraka, szpinaku z mozzarelą  150 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
 
Kolacja II
Pieczona owsianka jabłkowa  100 g ( JAJ, MLE, GLU OW,)
 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2303.24 kcal;
  • Białko ogółem: 102.27 g;
  • Tłuszcz: 79.90 g; Kw. tł. nasy.: 35.23 g;
  • Węglowodany ogółem: 297.12 g; W tym cukry: 97.23 g;
  • Błonnik pok.: 22.68 g;
  • Sól: 9.95 g;
 

Cały jadłospis od 16 sierpnia do 25 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK