Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-09-01 - Poniedziałek
  • 2025-09-02 - Wtorek
  • 2025-09-03 - Środa
  • 2025-09-04 - Czwartek
  • 2025-09-05 - Piątek
  • 2025-09-06 - Sobota
  • 2025-09-07 - Niedziela
  • 2025-09-08 - Poniedziałek
  • 2025-09-09 - Wtorek
  • 2025-09-10 - Środa
  • 2025-09-11 - Czwartek
  • 2025-09-12 - Piątek
  • 2025-09-13 - Sobota
  • 2025-09-14 - Niedziela
  • 2025-09-15 - Poniedziałek
  • 2025-09-16 - Wtorek
  • 2025-09-17 - Środa
  • 2025-09-18 - Czwartek
  • 2025-09-19 - Piątek
  • 2025-09-20 - Sobota
  • 2025-09-21 - Niedziela
  • 2025-09-22 - Poniedziałek
  • 2025-09-23 - Wtorek
  • 2025-09-24 - Środa
  • 2025-09-25 - Czwartek
  • 2025-09-26 - Piątek
  • 2025-09-27 - Sobota
  • 2025-09-28 - Niedziela
  • 2025-09-29 - Poniedziałek
  • 2025-09-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-08-15 - Piątek
I Śniadanie
Rogal maślany 50 g - 1 szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp.,wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 60 g    ( SOJ,)
Twarożek brzoskwiniowy (dieta) 60 g MLE,)
Nektarynka 1 szt.
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
 
II Śniadanie
 
Obiad
Zupa brokułowa z makaronem  300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
Morszczuk na parze 80 g + 80 g ( RYB,)
Sos koperkowy dieta 100 g MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Marchew gotowana  100 g
Fasolka szparagowa zielona 100 g 
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 
Kolacja I
Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. ( MLE,)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka  60 g ( JAJ, MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
 
Kolacja II
Deser chia z musem truskawkowym 200 g MLE,)
 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1969.35 kcal;
  • Białko ogółem: 109.37 g;
  • Tłuszcz: 64.40 g; Kw. tł. nasy.: 28.85 g;
  • Węglowodany ogółem: 249.13 g; W tym cukry: 75.13 g; 
  • Błonnik pok.: 19.91 g;
  • Sól: 10.58 g;
 

Cały jadłospis od 06 sierpnia do 15 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK