Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-09-01 - Poniedziałek
  • 2025-09-02 - Wtorek
  • 2025-09-03 - Środa
  • 2025-09-04 - Czwartek
  • 2025-09-05 - Piątek
  • 2025-09-06 - Sobota
  • 2025-09-07 - Niedziela
  • 2025-09-08 - Poniedziałek
  • 2025-09-09 - Wtorek
  • 2025-09-10 - Środa
  • 2025-09-11 - Czwartek
  • 2025-09-12 - Piątek
  • 2025-09-13 - Sobota
  • 2025-09-14 - Niedziela
  • 2025-09-15 - Poniedziałek
  • 2025-09-16 - Wtorek
  • 2025-09-17 - Środa
  • 2025-09-18 - Czwartek
  • 2025-09-19 - Piątek
  • 2025-09-20 - Sobota
  • 2025-09-21 - Niedziela
  • 2025-09-22 - Poniedziałek
  • 2025-09-23 - Wtorek
  • 2025-09-24 - Środa
  • 2025-09-25 - Czwartek
  • 2025-09-26 - Piątek
  • 2025-09-27 - Sobota
  • 2025-09-28 - Niedziela
  • 2025-09-29 - Poniedziałek
  • 2025-09-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2025-08-07 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. ( MLE)
Szynkowa dębowa kieł. wp. gr. rozd. wędz. parzo. z dodat.wody w osł. niejad. 50 g
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt. ( MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami + 300 g (SOJ, MLE, SEL) buraki obrane, ziemniaki kostka, marchew obrana, seler obrany, pietruszka obrana, pory, koncentrat buraczany 60%, śmietanka 18% tł. UHT, koncentrat soku z buraka w proszku, olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, sok z cytryny 100% tłoczony,  naturalny, pietruszka natka.
Udko z kurczaka pieczone + 150 g (SOJ) udko z kurczaka, papryka słodka mielona, pieprz czarny mielony, pieprz cayenne, sól, koncentrat pomidorowy 28-30 %, olej rzepakowy, skrobia ryżowa, węglany sodu, miód nektarowy wielokwiatowy, sos sojowy ciemny, cukier, ocet jabłkowy.
Puree ziemniaczane + 200 g ( MLE,)
Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 100 g, marchew obrana, jabłka, pomarańcza, olej rzepakowy, erytrytol E 968, ocet jabłkowy, sok z cytryny 100% tłoczony, naturalny, przyprawy, kwas askorbinowy.
Mizeria + 100 g ( MLE)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. ( MLE)
Twarożek ze szczypiorkiem + 60 g ( MLE)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Rzodkiewka 80 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II
 
Wartości odżywcze
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK